Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Ny gång– och cykelväg till bad och sommaräventyr är nu färdigställd

Den nya gång- och cykelvägen är ett efterlängtat inslag då varma dagar tidigare resulterat i att vägkanten ut till Trosa Havsbad & Camping blir trång av fordon. Nu är förhoppningen att fler ska känna sig trygga att cykla med hela sitt badsällskap, gammal som ung, i dagsljus eller mörker, till stranden.

Bilar, tunga fordon och leveranser – trafiken på Öbolandet ut till Trosa Havsbad & Camping samlar många trafikanter som, tack vare samfällighetens arbete med att stärka upp och bredda vägbanan, numera kan köra med enkelhet. Parallellt med vägarbetet har Trosa kommun skapat en gång- och cykelväg mellan fastlandsbron till Trosa Havsbad & Camping för att öka trafiksäkerheten och tillgängliggöra platsen för fler besökare.

Ett stråk som bidrar till en förlängd säsong med hjälp av belysning

Möjligheten att cykla utmed stråket under fler av dygnets timmar har ökat tack vare de nya belysningsstolparna som installerats utmed gång- och cykelvägen. Ett efterlängtat inslag som förlänger säsongen att våga sig ut även under höst och vinter, även om det just nu känns långt borta.

Badplatser

I Trosa kommun finns flera kommunala badplatser. På Öbolandet finns två av dem – Borgmästarholmen och Trosa Havsbad. Läs mer om våra badplatser, badvattenkvalitet och säkerhet vid vatten.

Trosa Havsbad & Camping

Förutom badstranden som certifierats med Blå Flagg finns här många spännande aktiviteter i form av äventyrsgolf, lekplatser, restaurang samt bokning av kajak. Läs mer på Trosa Havsbad & Campings hemsida.Öppnas i nytt fönster