Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Nyrenoverade kök skapar mervärde för elever, äldre och personal

Sedan våren 2021 har renoveringsarbetena avlöst varann i produktions- och mottagningsköken runtom i Trosa kommun. Köken har fått större förvaringsmöjligheter, ny modern utrustning, förbättrade ventilationssystem, nya diskrum och renoverade måltidsmiljöer för besökare. En långtgående satsning för att förbättra personalens arbetsmiljö, förhöja måltidsupplevelsen och öka energieffektiviteten.

När vi besöker Häradsgårdens nyrenoverade produktionskök börjar de sista detaljerna sätta sig innan personalen ska få tillträde till lokalerna. Här får toppmoderna kokgrytor och induktionsspisar sällskap av nya ugnar, arbetsbänkar i rostfritt stål, diskrum och större förvaringsytor för skafferi- och kylvaror. Men det är inte bara här vid Vagnhärads äldreboende som produktionsköket genomgått en förnyelse. Sedan två år tillbaka har även Kyrkskolan, Hedebyskolan, Skärlagskolan och Fornbyskolan renoverats.

Fortsatt utveckling av offentliga måltider

Tidigare stod Tomtaklintskolan och Häradsgården ensamma i sin produktion av måltider till skolor, särskilda boenden och för äldre som har hemtjänst. För att fortsätta arbetet med att erbjuda måltider av god kvalitet har det varit viktigt att skapa plats för fler produktionskök. Med ny och energieffektiv utrustning ges kockarna nu större möjligheter att fortsätta utveckla de offentliga måltiderna även på Skärlagskolan och Fornbyskolan.

– Personalen i våra kök är fantastisk och har under de senaste åren visat på stor flexibilitet och planering för att kunna producera en stor mängd måltider utan att sänka kvaliteten. När vi nu går in i slutskedet av satsningen kommer det inte bara gynna personalen i form av förbättrad arbetsmiljö utan även innebära fler arbetstillfällen med nya kollegor för att fortsätta erbjuda högkvalitativa offentliga måltider till såväl barn och unga som äldre, berättar Jörgen Henriksson, driftchef inom måltid, städ och fastighetsservice.

Är du kock?

Under året kommer vi behöva rekrytera fler kockar till våra kök som vill ha ett meningsfullt arbete att ge äldre näringsrika måltider med guldkant och barn och unga viktiga och smakfulla mål mat för att kunna växa och orka med sina skoldagar. Håll utkik på jobb.trosa.seÖppnas i nytt fönster!

Photo 1 of 9

Fornbyskolan