Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Så utformas Ängsgårdens nya lägenheter i socialkontorets gamla lokaler

Projektet med att bygga om socialkontorets tidigare kontor till anpassade bostäder för personer med demens har pågått sedan hösten 2022 och färdigställs under året. Nu börjar färg, dörrar, kök och toaletter komma på plats och på riktigt ge en känslan för hur boendet och verksamheten kommer att se ut.

Vårsolen strilar in genom fönstren och de öppna dörrarna tillåter ett svagt korsdrag vina genom bygget i socialkontorets gamla lokaler. Kontorskänslan är borta och en ny och modern lokal med plats för elva lägenheter börjar ta form där man tagit fasta på det senaste inom demenssjukvården. Bland annat har lägenheterna nu fått sin individuella färgsättning som ska göra det enklare för de boende att kunna urskilja vilken dörr som leder en in till sitt alldeles egna krypin. Då behoven kan förändras över tid är skenor för taklift monterade i varje rum, samtidigt som både toalettstol och handfat är höj- och sänkbara. En finess som också kommer göra det lättare för personalen att utföra sitt arbete på ett ergonomiskt sätt.

Fortsatta arbeten under våren och sommaren

Under våren och sommaren fortsätter arbetet såväl inomhus som utomhus. Just nu skissar man på hur utemiljön kan utvecklas och knyta samman med befintlig uteplats. Samtidigt rekryteras fler undersköterskor till verksamheten för att kunna läras upp och ta emot de brukare som väntas flytta in i lägenheterna efter sommaren.

Vill du jobba hos oss?

Just nu söker vi undersköterskor som önskar jobba på Ängsgården med fokus på demens och minnesproblematik. Vi har aktiviteter, underhållning, promenader med våra boende under dagarna och utgår från ett arbetssätt som lindrar och minskar beteendemässiga symtom vid demens. Läs mer i vår annons!Öppnas i nytt fönster

Bilder från byggnationen

Photo 1 of 6

Vy över det som kommer fungera som samlings- och matrum.

Se mer av våra pågående projekt

Under Projekt hittar du fler av våra beslutade och pågående projekt i Trosa kommun.

Önskar du veta mer om vår långsiktiga planering hittar du den i vår Översiktsplan.

Under rubriken Samhällsplanering kan du ta del av Detaljplaner.