Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Snart tömmer Telge Återvinning våra återvinningsstationer

Från 1 januari är det Telge Återvinning som kommer att tömma alla återvinningsstationer i Trosa kommun. Därmed är det Telge Återvinning man ska kontakta om stationerna behöver städas eller om det behövs extra tömningar.

Enligt en ny lag som träder i kraft den 1 januari övergår ansvaret för insamlingen från återvinningsstationerna från Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) till kommunerna. Telge Återvinning är den entreprenör som Trosa kommun har tecknat avtal med.

Det innebär att det från och med 1 januari är till Telge Återvinning man ska vända sig om återvinningsstationerna är stökiga eller behöver extra tömningar. Tel. 08-550 222 33 eller atervinning@telge.se.

Telge Återvinning är sedan 1 december också den entreprenör som samlar in hushållsavfallet i Trosa kommun. De har sedan i våras även uppdraget att ta hand om textilinsamlingen från återvinningsstationerna.

– Vi har ett gott samarbete med Telge Återvinning då de redan har ett stort uppdrag i kommunen. Därför känns det tryggt att kunna utöka deras uppdrag ytterligare, säger Eija Karlsson, handläggare renhållning.

Framtida förändringar

De vanligast förekommande förpackningsslagen (papper, plast, metall och glas) kommer i framtiden att sorteras fastighetsnära/bostadsnära. Det vill säga i egna kärl vid den egna fastigheten, hos de fastigheter som idag har egna kärl. Fastighetsnära/bostadsnära insamling ska, enligt lagstiftning, vara genomförd senast 1 januari 2027.

De fastigheter som idag har gemensamhetslösning för hushållsavfall och återvinning kommer även i fortsättningen att ha det.