Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Trosa kommun övar beredskap på Skärlagskolan 5/10

Beredskap för det oförutsedda arbetar Trosa kommuns alla verksamheter med dagligen i olika former. En viktig del i beredskapen är s.k. trygghetspunkter. Det är lokaler som har en robusthet och förutsättningar att vid en samhällsstörning ta emot behövande människor från såväl vår egen kommun som människor som evakueras från andra kommuner.

Skola är en av Trosa kommuns samhällsviktiga verksamheter som vi ska kunna bedriva oavsett läge. Torsdagen 5:e oktober kommer Trosa kommun att genomföra en övning av en trygghetspunkt på Skärlagskolan. Parallellt med trygghetspunkten ska skolverksamheten kunna fortsätta så normalt som möjligt.

Vårdnadshavare, elever och pedagoger vid skolan är informerade om övningen. För närboende ska övningen inte medföra några besvär. Det kommer att vara fler människor i rörelse kring skolan och vi har instruerat att bilar parkeras längs Tomtaklingatan samt Tomtaklints ip:s parkering för att inte öka trafiken kring skolan. Övningen pågår i sin helhet under skoldagen.

Övningen kommer att innefatta professioner från nästan alla Trosa kommuns verksamheter samt Frivilliga resursgruppen FRG och räddningstjänsten. Deltagare i övningen kommer att bära västar eller yrkeskläder som tydligt visar vad de har för uppgift.

Övningen kommer bara att tilldra sig i en avgränsad del av skolan som även kommer att vara uppmärkt med avspärrningstejp. Övningen har planerats med skolledningen som även är del av övningsledningen och noggrant följer dagen.