Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Trosa kommuns miljöpris 2023 går till Lagnö Bo

Trosa har varit ekokommun sedan början på 90-talet och vill uppmuntra alla initiativ till en hållbar utveckling av såväl föreningar som företag och privatpersoner. Miljöpriset delas ut för särskilt berömvärda insatser och 2023 års vinnare står ut i ett starkt startfält.

Thomas Jansson (C), ordförande i hållbarhetsutskottet: ”Bland många starka kandidater till Trosa kommuns miljöpris står Lagnö Bo ut med en spännande helhetssyn på hållbarhet. Från hur och med vad de byggt ett modernt boende, till vad de sedan valt att fylla det med. Socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart. Alla boendeformer kan hitta någon del att inspireras av för att leva mer hållbart.”

Nomineringarna görs av privatpersoner, föreningar, företag i kommunen och juryn består av kommunstyrelsens hållbarhetsutskott i Trosa kommun samt tjänstemän vid ekologienheten.

Motivering:

”Lagnö Bo har utsetts till vinnare av Trosa kommuns Miljöpris 2023 för sitt hållbara boende och sitt miljöengagemang. Lagnö Bo är en kooperativ hyresrättsförening som driver ett småskaligt boende byggt på gemenskap, delaktighet och miljömedvetenhet. Huset är byggt av naturliga material och med en hållbar energianvändning. På Lagnö Bo delar man föredömligt med sig av sitt engagemang för såväl ekologiska som sociala hållbarhetsfrågor genom att bjuda in till föreläsningar och aktiviteter av olika slag och bidrar på så sätt till ett mer hållbart samhälle. ”

Kommunstyrelsens hållbarhetsutskott utser årligen en person, grupp eller organisation som erhåller Trosa kommuns miljöpris. Priset delas ut som erkänsla för en berömvärd insats för miljön och hållbar utveckling. Pristagaren erhåller diplom samt 5 000 kronor och prisutdelning sker på nationaldagen.