Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Hur fungerar skola och förskola i Trosa kommun?

Skolan är den enskilt högst prioriterade verksamheten i Trosa kommun. Med ett mål om att vara en av Sveriges bästa utbildningskommuner så fortsätter det att satsas på låg- och högstadieskolorna i Trosa kommun.

Under hösten 2023 genomfördes SCB:s medborgarundersökning. Resultatet levererades strax innan årsskiftet och vi har tidigare skrivit om det i artikeln Hur upplever du att Trosa kommun sköter sina olika verksamheter och kan du påverka dem?.

Ett arbete som ger resultat

Målet är att skolorna i Trosa kommun ska hålla en genomgående hög nivå och vara en av landets bästa skolkommuner. Vi har stadigt förbättrat resultaten genom åren och även i årets resultat syns det att arbetet fortsätter ge effekt även om vi inte är i mål. Trosa kommun har gått från plats 55 (2022) till plats 42 (2023) och förblir bäst i Sörmland.

”Vi har en bit kvar till det uppsatta målet men genom att fortsätta ha en stabil verksamhet med bra förskolor och skolor, och kompetent personal så har vi goda förutsättningar att lyckas”, säger Inger Fransson, skolchef Trosa kommun, och fortsätter sen. ”Skolan är ett prioriterat område inom Trosa kommun, och arbetet med att utveckla och förbättra våra skolor och förskolor sker löpande ute i verksamheterna för att säkerställa en hög kvalitet.”

11:e plats i landet

I Trosa kommun strävar vi efter att ha en utvecklande barnomsorg där barn och föräldrar känner trygghet. I interna undersökningar som gjorts de senaste åren får våra förskolor ett betyg om nästan 9 av 10, vilket vi också kan se speglar sig i SCB:s medborgarundersökning där Trosa kommuns förskolor hamnar på plats 11 i landet (plats 25, 2022) och på första plats i Sörmland.

Photo 1 of 2

Trosa kommuns placering vad gäller förskolan i SCB:s medborgarundersökning.