Hoppa till huvudinnehåll
Sök

En meningsfull fritid

Med närheten till Stockholm ska Trosa kommun inte konkurrera med huvudstadens utbud och förutsättningar. Men när du väljer att stanna hemma ska du ha en meningsfull fritid.

Närheten till skog, hav och den pittoreska staden är några av våra största tillgångar. Men för den som vill utöva idrott eller kultur har vi såväl inomhus- som utomhusanläggningar. Bad- och motionshuset Safiren invigdes hösten 2014 med bassäng, gym och flertalet aktivitetsrum. Vi har även utomhusgym, idrottsplatser och hallar. Kulturskola för den som vill spela instrument, teater eller dansa. 2022 färdigställs en ny konstgjord isrink och sporthall i området Tomtaklint.

Ett rikt föreningsliv borgar för en bra bredd. Trosa kvarn, konsthallen S:ta Anna och KonstTriangeln är några av våra etablerade kulturinstitutioner som tillkommit under senare år.

Trosa turistcenter ordnar och samordnar aktiviteter året om för såväl besökare som invånare. Och självklart erbjuder våra lokala företagare ett utbud inom allt från hälsa och spa till en trevlig kväll på stan.