Hoppa till huvudinnehåll
Sök

En skola i Sverigetoppen

Trosa ska vara en av Sveriges bästa utbildningskommuner och skolan är den enskilt högst prioriterade verksamheten i Trosa kommun. 2009 placerade sig Trosa kommun på plats 191 av 290 kommer, året därpå beslöt kommunfullmäktige att Trosa kommuns skolor ska tillhöra topp 20 i landet.

Sedan många år jobbar Trosa kommun aktivt med resultatutvecklingen inom skolan och satsar brett med allt från kompetensutveckling till arbetsmiljö och trygghet. I ett tioårsperspektiv har resultaten ökat kraftigt, men det har också varit tillbakagångar och stora ansträngningar har gjorts för att stabilisera utvecklingen i positiv riktning. Vi har kommit en bra bit på vägen, men ansträngningarna fortsätter.

En trygg och utvecklande barnomsorg

En utvecklande barnomsorg där barn och föräldrar är trygga borde vara en självklarhet. När föräldrarna i Trosa kommun själva får lägga sitt omdöme ger de våra förskolor ett betyg om nästan 9 av 10. Det ser vi som en förskola i världsklass.

En bra arbetsmiljö underlättar lärandet för såväl elever som pedagoger. Därför har samtliga skolor och snart alla förskolor rustats upp de senaste åren.

Rätt utrustning för en modern utbildningsmiljö. Vi har en stående it-satsning på skolan, läsplattor, bärbara datorer och smartboards. Inget ska fattas eleverna i deras utbildning. Det gäller självklart även maten där vi idag har över 30 % ekologiskt.

Läs mer om våra skolor och förskolor i Trosa kommun