Hoppa till huvudinnehåll
Sök

FRG – Frivilliga resursgruppen

När samhället drabbas av det oförutsägbara, vare sig det är en olycka, naturkatastrof eller påverkan av händelser i andra länder ska samhället fortsätta att fungera. Det innebär att vi som kommun ska värna befolkningens liv och hälsa, samhällets funktionalitet och våra grundläggande värden.

I Trosa kommun har vi under många år arbetat med beredskap, men kraven ökar och vi behöver hjälp av dig som invånare. 2022 skrev vi avtal med Civilförsvarsförbundet om FRG (Frivilliga resursgruppen), en organisation för dig som vill engagera dig i Trosa kommuns civila försvar. FRG har som huvudsakligt uppdrag att stärka kommunernas förmåga att hantera alla slags samhällsstörningar.

Uppdragen kan variera beroende på händelse, men har du några särskilda färdigheter försöker vi ta tillvara på dem. Det viktigaste är att du har ett engagemang för samhället och en vilja att hjälpa till.

Genom att anmäla ditt intresse förbinder du dig inte till något. När du väl tagit beslutet att engagera dig i FRG kommer du att genomgå en grundutbildning via Civilförsvarsförbundet och skriver ett avtal med Sörmlandskustens räddningstjänst. Vid varje tillfälle som du kallas in så bygger det på frivillighet.

Civilförsvarsförbundet distrikt Södermanland har uppdrag av Nyköping, Oxelösund, Gnesta och Trosas kommuner att vara samordnare av frivilligresurserna (de frivilliga resursgrupperna, FRG) inom kommunerna.

Skicka in din intresseanmälan till FRG

Läs mer om FRG på Civilförsvarsförbundets webbplats

Richard Kihlgren

Kommunikationschef

Kommunikationsenheten

Telefonnummer
0156-522 07