Hoppa till huvudinnehåll
Sök

SMS-tjänst

Vid driftstörningar och viktiga meddelande till allmänheten använder Trosa kommun ett SMS-baserat informationssystem. Systemet skickar ett SMS-meddelande till abonnenter vid till exempel vattenläckor, problem med dricksvattenförsörjningen, omfattande snöfall med begränsad framkomlighet eller större omledning av trafik.

Systemet är ett komplement till de traditionella informationskanalerna, som kommunens hemsida och meddelande till allmänheten i Sveriges Radio. Systemet skickar ut meddelande till alla i problemområdet, som har ett mobilabonnemang kopplat till sin fasta adress.

Kommer du att varnas?

SMS-tjänsten används till att informera invånare om kritiska händelserFör att försäkra oss om att de flesta blir varnade så använder sig leverantören av olika register med personer och företag från olika källor där alla som har en mobiltelefon registrerad på en hemadress får våra meddelanden automatiskt. Tyvärr kan det ändå hända att det saknas information om dig eller ditt företag. Via UMS kan du kontrollera vilken information som är registrerad på dig eller ditt företag samt lägga till telefonnummer.

Våra register används endast av våra varningstjänster och inte i kommersiellt syfte.

Så registrerar du ditt telefonnummer

Trosa kommuns SMS-tjänst levereras av företaget UMS och registrering görs via deras webbsidaÖppnas i nytt fönster. Om du inte finns med automatiskt är det här du kan registrera ditt telefonnummer. Därefter får du en pinkod för att bekräfta din registrering.

Systemet hämtar data från olika källor. Om din adress dyker upp direkt efter att du skrivit in koden som kommer med sms behöver du inte göra något mer. I annat fall skriver du in dina personuppgifter och din adress i nästa steg. Glöm inte att klicka på “matcha adressen” om det alternativet kommer fram. Markera adressen och skicka iväg.

Nästa gång vi har ett viktigt meddelande får du ett SMS från oss på ditt registrerade nummer. Du kommer därmed inte att få meddelanden som har skickats vid ett tidigare tillfälle innan dess att ditt nummer fanns med i systemet.